A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Зозівський професійний аграрний ліцей Вінницької області

ПОЛОЖЕННЯ про надання матеріальної допомоги та матеріального заохочення здобувачам освіти

Дата: 01.09.2023 16:32
Кількість переглядів: 6

                                                          Затверджую

                                                           директор

                                                                       Зозівського  професійного аграрного ліцею                                                               Вінницької області

 

                                                        _____________ В.Б.Мельничук

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про надання матеріальної допомоги та матеріального заохочення

здобувачам освіти Зозівського професійного аграрного ліцею Вінницької області

  1. Загальні положення

1.1. Дане Положення розроблено відповідно до Порядку призначення та виплат стипендій, затвердженого постановою КМУ №882 від 12 липня 2004р.( в редакції постанови КМУ №1050 від 28.12.2016р.) та постанови КМУ №226 від 5 квітня 1994 «Про поліпшення виховання, навчання, соціального захисту та матеріального забезпечення дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування» (зі змінами), постановою КМУ від 28 грудня 2016р. №1047 «Про розміри стипендій у державних та комунальних навчальних закладах, наукових установах» (в редакції постанови КМУ від 8 листопада 2017р. №918).

1.2. Дія цього Положення поширюється на учнів денної форми навчання Зозівського професійного аграрного ліцею Вінницької області (надалі по тексту – ліцей), які навчаються за державним (регіональним) замовленням за рахунок коштів освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам та коштів міського бюджету.

1.3. Для вирішення питань щодо надання матеріальної допомоги учням, заохочення кращих з них за успіхи у навчанні, участь у громадській, спортивній, культмасовій і науковій діяльності наказом директора ліцею утворюється стипендіальна комісія.

1.4. До складу стипендіальної комісії входять директор ліцею, заступники директора з навчально-виховної головний бухгалтер, бухгалтер по стипендії, секретар, представники органів учнівського самоврядування (профспілка, самоврядування, старостат учнів). При цьому кількість осіб, які представляють у стипендіальній комісії органи учнівського самоврядування, які навчаються, повинна становити не менше 50% складу стипендіальної комісії.

1.5. У своїй роботі стипендіальна комісія керується законами та іншими нормативно-правовими актами, що визначають права і обов’язки учнів, Положенням про призначення, виплати та розміри стипендіального забезпечення учнів Зозівського професійного аграрного ліцею Вінницької області, цим Положенням та Статутом ліцею.

1.6. З метою підвищення життєвого рівня та заохочення за успіхи у навчанні, участь у громадській, спортивній культмасовій і науковій діяльності ліцей має право надавати матеріальну допомогу та заохочення учням, які навчаються за державним (регіональним) замовленням за денною формою навчання (з відривом від виробництва) за рахунок коштів, передбачених у кошторисі ліцею, затвердженого у встановленому порядку.

1.7. Стипендіальна комісія приймає рішення щодо надання матеріальної допомоги та заохочення окремо щодо кожної особи і кожної виплати.

1.8. За поданням стипендіальної комісії директор ліцею затверджує список осіб, яким призначаються матеріальна допомога та матеріальне заохочення в разі, коли рішення стипендіальної комісії не суперечить вимогам законодавства та правилам призначення, що затверджені цим Положенням.

1.9. Надання матеріальної допомоги та матеріального заохочення здійснюється не частіше одного разу в квартал (крім випадків передбачених розділом 3 даного Положення), за відповідним наказом директора ліцею, виходячи із рішення стипендіальної комісії, за поданням класного керівника, майстра виробничого навчання або батьківського комітету групи, де навчається учень, та в межах, коштів стипендіального фонду, передбачених у кошторисі ліцею, затвердженого у встановленому порядку.

  1. Надання матеріальної допомоги

2.1. Матеріальна допомога виплачується в розмірі не більше однієї академічної стипендії (1250, 00 грн.) учням, які навчаються за державним (регіональним) замовленням за денною формою навчання в межах коштів, стипендіального фонду, передбачених у кошторисі ліцею, затвердженого у встановленому порядку.

2.2. Розмір матеріальної допомоги призначається в кожному окремому випадку рішенням стипендіальної комісії за наявністю клопотання керівництва групи, де навчається даний учень.

2.3. Рішення про надання матеріальної допомоги оформлюється наказом директора ліцею.

  1. Надання матеріальної допомоги в окремих випадках

3.1. Учням, з числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, а також учням, які у період навчання у віці від 18 до 23 років залишились без батьків, один раз на рік надається матеріальна допомога за рахунок стипендіального фонду, у розмірі не менше як 8 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

4.  Надання матеріального заохочення

4.1. Матеріальне заохочення виплачується в розмірі не більше однієї академічної стипендії (1250,00 грн.) учням:

– за особливі успіхи в навчанні та зразкову поведінку;

– за особливі успіхи в оволодінні обраною професією;

 за особливі успіхи у науковій та дослідницькій діяльності;

– за перемоги у міських, регіональних чи республіканських конкурсах    професійної майстерності;

– за перемоги в оглядах художньої самодіяльності;

– за перемоги у трудовому суперництві

– за перемоги в міських, обласних, республіканських чи міжнародних предметних олімпіадах і конкурсах;

– за перемоги у міських, обласних, республіканських чи міжнародних змаганнях та спартакіадах;

– за активну участь у громадському, позаурочному житті ліцею, волонтерському русі.

4.2. Розмір матеріального заохочення учням обґрунтовується вагомістю досягнутого результату та особистим внеском у піднятті рейтингу ліцею.

5. Прикінцеві положення

5.1. Зміни та доповнення до даного Положення вносяться при змінах чинного законодавства, що стосуються матеріального забезпечення та заохочення учнів професійно-технічних навчальних закладів.

5.2. Контроль за достовірністю відомостей, що містяться у поданих учнем документах, для отримання матеріальної допомоги та матеріального заохочення покладається на директора ліцею.

5.3. Виплата матеріальної допомоги та матеріального заохочення здійснюється, в межах коштів, стипендіального фонду, передбачених у кошторисі ліцею, затвердженого у встановленому порядку.

5.4. Дане Положення доводиться до відома учнів та батьків на групових та батьківських зборах, шляхом оприлюднення на інформаційних стендах та ліцейному електронному ресурсі.

 

 

Розглянуто і схвалено на засіданні педагогічної ради

Протокол 1 від 28.08.2023 р.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень