Конкурс фахової майстерності в групах кулінарного профілю
Вже стало доброю традицією проводити щорічні конкурси професійної майстерності в групах кулінарного профілю по професії кухар, кондитер.
Цей навчальний рік не став винятком, в період проведення тижнів методичної комісії кухарів, кондитерів, свій професіоналізм, майстерність показували учні І, ІІ та ІІІ курсу.
Конкурс професійної майстерності серед учнів проводився з метою підвищення якості професійної майстерності, виявлення та підтримка обдарованої молоді, посилення інтересу до поглибленого вивчення предметів професійно-теоретичної підготовки і набуття досвіду та вдосконалення професійних навичок.
Умови конкурсу передбачали такі етапи випробувань:
- Виконання теоретичного завдання (в тестовій формі).
- Виконання практичного завдання, яке складалось з двох завдань:
- приготувати заварне тісто;
- приготувати та презентувати виріб з заварного тіста
За результатами конкурсу, відповідно до рішення журі, переможцем стала учениця І курсу (кухар) 29 групи - Мацько Наталія; серед учнів ІІ та ІІІ курсу (кондитери) групи 28 -Ляшенко Анастасія.
Випробування для учнів виявились цікавими і не залишили їх без позитивних вражень і нового досвіду. А також такі конкурси виявляють помилки, які потрібно враховувати при набутті навичок майбутнього кваліфікованого робітника.
Конкукурс професійної майстерності дав змогу кожному учаснику зануритись у пізнавальний світ професії, оволодіти відповідними професійними компетентностями, отримати безліч позитивних емоцій.