A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Зозівський професійний аграрний ліцей Вінницької області

210 років від дня народження Тараса Шевченка

Дата: 05.03.2024 12:39
Кількість переглядів: 31

 

9 березня особлива дата для українців – День народження Тараса Григоровича Шевченка. Його називають нашим пророком, Великим Кобзарем і українським генієм. Шевченко був відомий і боротьбою за визволення українського народу.

Цьогоріч ми відзначаємо 210 років від дня народження Тараса Шевченка. Мрія поета збулася – Україна стала незалежною. Це головний здобуток нації за пройдені століття.

У свідомості кожного громадянина нашої держави Тарас Григорович Шевченко займає місце національного героя. Життя та творчість великого митця вже майже два століття надихає українців до боротьби за правду, свободу та майбутнє нашої країни.

Сьогодні, в умовах повномасштабної війни рф проти України, Тарас Шевченко залишається на позиціях лідера. Шевченко – воїн і символ, який разом зі всіма нами обороняє українську землю.

У складній і напруженій ситуації шевченківське слово звучить… Лунає у навчальних аудиторіях і на громадських майданах, у конференц-залах і в мистецьких салонах… Всюди, де є ті, хто його читає і слухає…

Пам’ятаймо слова нашого українського пророка:

І на оновленій землі

Врага не буде, супостата,

А буде син, і буде мати,

І будуть люде на землі.


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень