A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Зозівський професійний аграрний ліцей Вінницької області

Вшанування пам'яті Героїв Крут

Дата: 21.01.2022 18:00
Кількість переглядів: 27

В спортивному залі Зозівського професійного аграрного ліцею відбувся турнір з міні-футболу серед чоловічих команд, присвячений вшануванню пам’яті «Героїв Крут», молодих хлопців, героїв, які віддали своє життя за незалежність України.

На урочистому відкритті змагань виступили Юрій Смалюх, керівник фізичного виховання Зозівського ПАЛу, Микола Любченко, голова ВПГО ВФСТ «Колос», депутат Липовецької міської ради та Ігор Ревацький, головний спеціаліст з питань молоді та спорту управління освіти, культури, молоді і спорту Липовецької міської ради.

Юрій Вікторович усім присутнім нагадав трагічний уривок історії України, про бій під Крутами, який відбувся 29 січня 1918 року – вранці розпочався наступ на українські позиції 4-тисячного більшовицького загону петроградських і московських червоногвардійців. Українське військо, якому судилося вступити в сутичку, налічувало близько 300 людей. Бій тривав до вечора. Завдяки вигідній позиції і героїзму бійців, українцям вдалося завдати росіянам значних втрат і стримати наступ до темряви. Звитяга та сміливість українських воїнів на чотири дні зупинила більшовицький наступ на Київ!

Також, Юрій Вікторович, продекламував учасникам заходу вірш Павла Тичини «Пам’яті тридцяти», розстріляних полонених юнаків (студентів і гімназистів), наймолодшим було лише по 16 років.

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять, подвиг Героїв Крут. Вишикувавшись до Державного прапора України учасники заходу акапельно виконали Державний гімн України. Далі гості заходу від імені міського голови Липовецької територіальної громади Віктор Бичков та депутатського корпусу Липовецької міської ради вручили спортивний інвентар для занять ігровими видами спорту.

Участь у турнірі взяли 5 команд складених із місцевих гравців: Зозівська ЗОШ, Зозівський ПАЛ, ФК «Аматори-молодь», ФК «Ветерани» і ФК «Молодь», які зіграли по круговій системі кожна з кожною.

Майже до 10 години вечора тривали футбольні баталії, і в підсумку команди розташувались наступним чином:

5 місце – Зозівська ЗОШ; 

4 місце – Зозівський ПАЛ;

3 місце – «Ветерани»

2 місце – «Аматори-молодь»

1 місце – «Молодь».

Призери змагань були нагороджені командними грамотами!

Місця в таблиці не є важливим аспектом даних змагань, головним індикатором є отримання позитивних емоцій при зустрічі друзів, колег, односельчан! Також, усі учасники заходу мали можливість куштувати запашну рибну юшку!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень